Over

Leuk dat je wat meer over mij wilt weten! Mijn naam is Rosalie Hazeleger (1992) en van jongs af aan ben ik, ondanks mijn dyslexie, al gek op lezen. Bijna wekelijks struinde ik door boekenwinkels, kringloopwinkels en de bibliotheek op zoek naar boeken. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik altijd heb gedroomd van een eigen, volle boekenkast die reikt tot aan het plafond.

Inmiddels heb ik genoeg boeken om een grote kast mee te vullen, alleen heb ik er de ruimte niet voor. Samen met mijn vriend woon ik in een klein appartement in het centrum van Utrecht, waar de buurtkat ons dagelijks gedag komt zeggen.

Vier keer per week fiets ik naar Museum Speelklok, mijn werkplek. Wanneer ik daar niet ben, kan je mij vaak thuis, in de bibliotheek of ergens in een cafeetje vinden. Schrijvend achter mijn laptop. Het schrijven begon in 2017, toen ik startte met de cursus kinderboeken schrijven. Ik las niet langer alleen andermans verhalen, maar ontdekte ook hoe leuk het is om zelf verhalen op papier te zetten! Het liefst zijn dat verhalen die kinderen plezier en ontspanning bieden, maar ze ook nieuwe kennis bijbrengt en laat nadenken over filosofische vragen. 

Uit al mijn schrijfuren is uiteindelijk Egel op ontdekking voortgekomen. Mijn eerste kinderboek dat vanaf januari 2020 in de boekenwinkels in Nederland en België te vinden is. Natuurlijk zit ik ook nu niet stil en werk ik aan nog meer verhalen over Egel en zijn dierenvrienden.

Wil je meer over mij of mijn boek weten? Stuur mij dan gerust een mailtje