Recensies

NBD Biblion – door Saskia Kalter
De kleine Egel zit vol dromen en plannen. Hij wil de wereld zien, te beginnen bij de grote stad. Hij wil ook stoer en sterk zijn, en stelt talloze vragen over verliefd zijn, en dingen durven. In deze aandoenlijke verhalen staan ontdekken en vriendschap centraal. De dertig verhalen zijn steeds zo’n vier pagina’s lang, en daarmee ideaal als bedtijdverhalen. Elk verhaal is door Myriam Berenschot voorzien van kleurrijke, warme illustraties. Op luchtige, maar serieuze wijze behandelt Rosalie Hazeleger emoties en vragen waarmee ook kleuters soms worstelen.
Lees hier de hele recensie van NBD Biblion.

Biebmiepje – door Judith
Levi en ik hebben veel plezier gehad aan het lezen van de leuke verhalen en het meebeleven van de avonturen van Egel en zijn vrienden. Iedere avond moest ik toch echt nog een verhaaltje meer doen dan we van tevoren hadden afgesproken.
Niet alleen de verhalen zijn heel erg leuk en lief, ook de illustraties zijn dat! De dierenvrienden komen op kleurrijke wijze tot leven. Ik ben verliefd. Een heel fijn boek om (voor) te lezen en om te zien! Wij willen wel meer avonturen van Egel.
Lees hier de hele recensie van Biebmiepje.

Bazarow – door Katelijne van Alem
Egel beleeft allemaal mooie avonturen in dit boek. Zo gaat hij voor het eerst naar de grote stad en ontdekt hij wat de toekomst is. De verhalen zijn leuke onderwerpen om samen met je kind of in een groepje kinderen te bespreken. Zo kun je het bijvoorbeeld hebben over hoe jij je toekomst ziet en wat jij van de grote stad vindt! Lees hier de hele recensie van Katelijne van Alem op Bazarow.

Hebban – door Els van Dijck
Wat een lieverd… Op de voorkant van het boek staat hij afgebeeld: Egel. In dit boek staan korte verhalen waarin gevoelens, vriendschap en beleving centraal staan. De illustraties zijn sfeervol. Ze geven prachtig de beleving en de emotie weer. Naast mooie en kleurrijke prenten vind je boven elke titel een kleine, eenvoudige schets van de dieren. Dit zijn de dieren, die een rol spelen in het verhaal. Egel op ontdekking een mooie bundel met verhalen om in de klas te hebben. Samen met Egel ontdekken kinderen verschillende aspecten uit hun belevingswereld.
Lees hier de hele recensie van Els van Dijck op Hebban.